Milyen újévi fogadalmak szerepelnének azon a listán, ami most a kezedben lenne, ha minden évben feljegyezted volna őket? Akartál már:

  • korábban kelni;
  • többet dolgozni;
  • egészségesebben étkezni;
  • vállalkozásba fogni;
  • lefogyni;
  • új életet kezdeni valaki mással;
  • leszokni valamiről;
  • rendszeres sprotolásra szoktani magad?

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian tettünk már magunkban néhány fogadalmat Szilveszter vagy Újév napján. De vajon mennyi válik valóra belőle?

Egy új év kezdete sokunkban azt az érzést kelti, mintha új lehetőségek tárulnának fel előttünk.

És ez így is van.

Ami viszont tévedés, ha azt hisszük, hogy csak egy új év, netán egy új hónap, vagy egy következő nap alkalmas arra, hogy valami újat kezdjünk.

Bármikor dönthetünk a változás mellett!

Bármelyik perc alkalmas arra, hogy új fejezetet nyissunk életünk történetében, még a holnapot sem kell megvárnunk vele.

A változás amúgy is állandó, csak az a kérdés, hogy tudatos döntésünk irányába halad, vagy csak úgy sodródunk általa? Ha azt szeretnénk, hogy az álmaink váljanak valóra, akkor célként kell megfogalmaznunk magunknak, hogy kiválaszthassuk az ahhoz passzoló legjobb utat.

2 dolog fontos, amikor valaminek az elérése vagy elengedése mellett döntünk:

  1. MOST tegyük meg, illetve kezdjük el.
  2. Olyan utat válasszunk, amelyen ÖRÖMMEL tudunk járni.

Ha erre a két dologra nem figyelünk kellőképpen, esélyes, hogy célunk csak álom marad, ami a kisebbik probléma. A nagyobb az, ha emiatt elítéljük magunkat, lelkiismeret furdalásunk támad és megcsappan önszeretetünk, amiért nem voltunk jók, és nem tartottuk be az ígéretünket.

Ha viszont olyan utat választunk, amelyen örömmel járhatunk, és most indulunk neki, akkor máris hatalmas lépést tettünk azért, hogy amit szeretnénk, valóra is váljon. Ha megfelelő a célunk, ahová el akarunk jutni, akkor így bizonyára el is fogjuk érni, és nem ér csalódás.

Ha nem vagy benne egészen biztos, hogy a megfelelő célt tűzöd ki magadnak, akkor ennek módjáról a “Sorsfordító stratégiák” lapjain olvashatsz! Ha még nincs belőle egy példányod, akkor kattints a gombra:

ÉRDEKEL A KÖNYV!