szarburger

 

Egy japán kutató úgy véli, megtalálta a megoldást az élelmezési világválságra: az iszonyú mennyiségben képződő emberi ürülék újrahasznosításával állít elő műhúst. Egyik termékét a sokat mondó Shit burger, azaz sz@rburger néven mutatta be.

Hogy e hír igaz vagy sem, lényegtelen. Csak gondolkodj el rajta…

Lenne kedved megenni egy ilyen műhúst? Gyanítom nem. Már a neve elriasztana attól, hogy a szádhoz emeld, hacsak nem az a típus vagy, aki imád minden extrém dolgot kipróbálni.

A sz@rburgert csak néhányan választanák a tömegből, ezért megfelelő kifejezésnek tartottam arra, hogy a célunk felé vezető úton felmerülő problémákat jellemezzem vele. Ha így nézzük, akkor számodra

Melyik sz@rburger fogyasztható?

Amikor az ember valódi mély szenvedéllyel szeretne elérni valamit, – bármi legyen is az -, akkor nem zavarja, ha a vele járó sz@rburgert is meg kell ennie.

Ha például egy celeb jól akar szerepelni a “Sztárban sztár” műsorban, akkor rengeteget kell tanulnia minden héten, el kell viselnie az énektanár, a sminkes, a rendező utasítgatásait, nem is beszélve a több órás sminkelésről, és egyéb mellékhatásokról.

Amikor erre gondolsz, vajon cserélnél vele azért az 5 perces élő showban való szereplésért? Én biztosan nem. 🙂

Vagy például, ha valaki a fejébe veszi, hogy olimpiai bajnok akar lenni valamilyen sportágban, akkor nem csak lemondania kell sok dologról, hanem fel kell vállalnia, hogy fáradtan, más jellegű problémákkal terhelten, esőben, fagyban is elmenjen az edzésekre és a végletekig hajtsa magát. Ezt a sz@rburgert csak azok képesek elfogyasztani, akikben égő vágy van az iránt, amit el akarnak érni, és nem mellékesen többnyire élvezik is a kemény edzéseket.

Nem tudsz olyan célt kitűzni magad elé, amelyben ne lenne “szívás” is, ahol az utadon ne kéne jó néhány sz@rburgert elfogyasztanod. Ezért, amikor célt tűzöl magad elé, nem elég azt eldöntened, hogy minek az elérése lelkesít, hanem azt is meg kell határoznod, hogy minek az elérése lelkesít eléggé ahhoz, hogy a negatív aspektusait is elviseld hosszú távon.

Melyik cél lelkesít eléggé ahhoz, hogy a vele járó sz@rburger elfogyasztása se riasszon vissza?

  • Sikerre vágysz?
  • Gazdag akarsz lenni?
  • Családot, gyereket akarsz?
  • Szerelemre, jó párkapcsolatra vágysz?

Bármit is akarsz elérni az életedben, tudnod kell, hogy egyik út sem csak “kéjutazás”. Mindegyiken vannak göröngyök, nehézségek, fájdalmak, azaz sz@rburgerek, amiket el kell fogyasztanod. Ha ezeket nem akarod felvállalni, akkor eleve kudarcra ítélted magad. Elbuksz, mielőtt igazából belevágtál volna.

De hidd el, nem is olyan rossz az a sz@rburger, ha a lelkesedés elég erős benned!

Nekem elsősorban a szerelmüket visszaszerezni akaró emberekkel van tapasztalatom. Kapaszkodnak a ragaszkodásukba, miközben nem kevés közöttük az olyan, aki valójában már jó ideje nem akarja a kapcsolatával járó sz@rburgert megenni.

A minap is egy olyan valakivel beszéltem, aki már jó ideje azt érezte, hogy a szerelmével való viszonya nem kielégítő a számára, és már csak egy sz@rburger a közös életük. Ennek ellenére attól a pillanattól fogva, hogy a párja ki is mondta, hogy nem szereti már, és váljanak el, mintha egy sötét felhő borult volna az agyára, megfeledkezett a sz@rburgerekről, és tíz körömmel kapart azért, hogy valamilyen módon visszaállítsa a kapcsolatot. Vajon sikerülhet neki?

Természetesen minden lehetséges, de …

  • Először is el kell fújnia az agyára ereszkedett sötét felhőt, és tisztán kell látnia, hogy mit is akar valójában.
  • Be kell látnia, hogy a múlt elmúlt, és nem tudja visszahozni a szerelmük kezdetén lévő időket.
  • A kapcsolat helyreállításához tehát meg kell szeretnie a vele járó sz@rburger elfogyasztását is.

Nem ragozom tovább. A lényeg az, hogy bármit is akarunk az életünktől, csakis azt fogjuk elérni, amelynek a gondolata is képes minden nap megörvendeztetni, függetlenül attól, hogy mennyi nehézség (=sz@rburger) jár vele.

Ahogy szokták mondani: “az élet nem fenékig tejföl”. De ettől még csodálatos lehet, ha boldoggá tesz a tudat, hogy olyan tájon kell keresztül utaznunk, ahol sok gyönyörűség is vár ránk a göröngyök mellett.

Lehet, hogy nehézségek sora vár ránk, de mindenki maga választhatja meg, hogy élete történéseihez milyen a hozzáállása.
ÉRDEKEL A KÖNYV!

Ilyen dolgokról,

önmagunk megszeretéséről, a pozitív gondolkodást, optimista életszemléletre cserélésről, bizalomról, önbecsülésről és egyéb “Sorsfordító stratégiák”-ról szól a könyvem. Ajánlom figyelmedbe, ha egy kellemesebb, élhetőbb életet szeretnél magadnak, szerelemmel, boldogsággal, gazdagsággal, egészséggel, vagy bármivel, ami számodra fontos.

ÉRDEKEL A KÖNYV!

 

2018-07-26T18:36:11+02:00

About the Author:

Hadházi Zsuzsanna, életszerész és mágia-teoretikus, a Sorsfordító stratégiák című könyv szerzője, aki nem elméleteket szeretne rád tukmálni, hanem segíteni akar, hogy rátalálj a saját módszereidre, melyekkel egy kellemesebb életet alakíthatsz ki magadnak és a körülötted élőknek is. Hiszen HA TE BOLDOGABB VAGY, AZZAL BOLDOGABBÁ TESZED AZOKAT IS, AKIKKEL KAPCSOLATBA KERÜLSZ.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
modal close image
modal header

Közeleg a karácsony!

Elérkezett a december, és elindult a nagy készülődés az év végi ünnepekre. Szeretettel töltsük meg ezeket a napokat, amit a legkönnyebben úgy tehetünk meg, ha szeretjük Önmagunkat!

Ebben segítek Neked az elkövetkezendő napokban, ha kinyitod az \\\”ablakokat\\\”.

default

modal header

Csodás vasárnapot!

Javaslom, szánj ma tíz percet arra, hogy tudatosan figyelj magadra, azaz meditálj.
Hogyan és miért? Azt megtudhatod, ha a képre kattintasz:

default

modal header

Gondolkozz ezen:

Vajon tökéletesnek kell lennünk ahhoz, hogy szerethetőek legyünk?

default

modal header

 

Ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, az emberi érzelmek teljes skáláját el kell fogadnunk.
AZ ÖRÖK NAPSÜTÉS CSAK SIVATAGOT TEREMT!

modal header

Fontos!

A felmerülő problémákat legjobb ÁLCÁZOTT ÁLDÁSOKnak tekinteni, és figyelni arra, hogy sose gyártsunk belőlük gondokat!

default

modal header

Szerinted igaz?

Az élet gyakran olyan, mintha
hegedűszólót játszanál egy hatalmas színházban úgy,
hogy épp közben tanulsz még csak játszani.
Ha netán nem ismerős számodra ez a játék, akkor
KATTINTS A KÉPRE!

modal header

Paradoxon?

Nem tudhatjuk mindig, hogy mi miért történik,
de azt pontosan tudhatjuk,
hogy bármi is jön, az a mi érdekünket szolgálja.

default

modal header

Jónak lenni!

Egyáltalán mi az a \”jónak lenni\”? Ki az, aki kimondhatja erről a végső szót? Ki állítja fel az irányelveket? Ki alkotja meg a szabályokat? Bizony mondom: te magad szabod meg a szabályokat. Te magad állítod fel az irányelveket, és te magad döntöd el, jól cselekedtél-e; hogy jól cselekszel-e. Te vagy az egyetlen, aki eldönti, Ki és Mi Vagy Valójában és Ki akarsz Lenni. És te vagy az egyetlen, aki megítélheti, jól cselekszel-e.

modal header

Gondold át!

Nem tudsz odamenni minden egyes emberhez, aki előítéletes veled, és nem tudod elmagyarázni neki az életedet, a döntéseidet, az érzéseid és cselekedeteid létjogosultságát. Ha ezt az utat akarod járni, az sajnos örökös kudarcra ítéltet. Ha mindig kívülről várod a megnyugtatást, a pecsétet, az elfogadást, akkor ki vagy szolgáltatva a mások visszajelzéseinek, amelyek lehetnek akár pontatlanok, egyoldalúak, beszűkültek. Ezzel szemben lehetséges szert tenni a lehető legpontosabb önismeretre, ami megvéd attól is, hogy elájulj magadtól, ha ajnároznak, vagy összeomolj, ha bántanak. Az fontos, hogy te magad legyél tisztában azzal, mit miért teszel, és ne hazudj magadnak.

 

modal header

Szeretlek!

Szeretlek. Félünk egy kicsit ettől a szótól.
Aggódunk, hogy vajon kibírjuk-e, el tudjuk-e fogadni teljes jelentőségében, meg tudunk-e nyílni neki, amikor kimondjuk vagy amikor nekünk mondja valaki.

Nincs azonban ennél szebb vallomás.
Nincsen, amely ennyire mélyen érintene
és ilyen szorosan kötne bennünket egy másik emberhez.

Alázatos ez a szó. Kicsinnyé és naggyá tesz egyidejűleg.

Mélységesen emberivé válunk általa.

modal header

Helyes út!

Onnan tudod, hogy a számodra legjobb úton jársz, hogy

– már nem hiányzik senki és semmi a múltadból;

– tele vagy pozitív gondolatokkal és érzéssel;

– mindazt, ami eddig veled történt, egy leckének látod, ami megtanított arra, hogy a jövőben máshogyan csináld;

– sérelmeidnek köszönhetően tudod már, hogy kit engedj közel magadhoz és kitől maradj távol.

default

modal header

Lehetetlen!

A lehetetlen nem tény, hanem csak vélemény.

Egy szó, amelyet a kis emberek túl sokszor mondanak,

mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni,

mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.

 

modal header

Megpróbálod?

Azzal, hogy kockázatot vállalsz és már nem takargatod az igazi énedet, hanem szereted és felvállalod magad olyannak, amilyen vagy, váratlanul kinyílik a világ, és sokkal több szeretet áramlik feléd. Rádöbbensz, hogy senki nem azt várja tőled, hogy eljátssz valamilyen szerepet, hanem azt, hogy önmagad légy, Megtapasztalod, hogy pont úgy vagy szerethető, ahogy vagy.

default

modal header

Adj és kapsz!

Csak 100 másodperc! Hallgasd meg: