szarburger

 

Egy japán kutató úgy véli, megtalálta a megoldást az élelmezési világválságra: az iszonyú mennyiségben képződő emberi ürülék újrahasznosításával állít elő műhúst. Egyik termékét a sokat mondó Shit burger, azaz sz@rburger néven mutatta be.

Hogy e hír igaz vagy sem, lényegtelen. Csak gondolkodj el rajta…

Lenne kedved megenni egy ilyen műhúst? Gyanítom nem. Már a neve elriasztana attól, hogy a szádhoz emeld, hacsak nem az a típus vagy, aki imád minden extrém dolgot kipróbálni.

A sz@rburgert csak néhányan választanák a tömegből, ezért megfelelő kifejezésnek tartottam arra, hogy a célunk felé vezető úton felmerülő problémákat jellemezzem vele. Ha így nézzük, akkor számodra

Melyik sz@rburger fogyasztható?

Amikor az ember valódi mély szenvedéllyel szeretne elérni valamit, – bármi legyen is az -, akkor nem zavarja, ha a vele járó sz@rburgert is meg kell ennie.

Ha például egy celeb jól akar szerepelni a “Sztárban sztár” műsorban, akkor rengeteget kell tanulnia minden héten, el kell viselnie az énektanár, a sminkes, a rendező utasítgatásait, nem is beszélve a több órás sminkelésről, és egyéb mellékhatásokról.

Amikor erre gondolsz, vajon cserélnél vele azért az 5 perces élő showban való szereplésért? Én biztosan nem. 🙂

Vagy például, ha valaki a fejébe veszi, hogy olimpiai bajnok akar lenni valamilyen sportágban, akkor nem csak lemondania kell sok dologról, hanem fel kell vállalnia, hogy fáradtan, más jellegű problémákkal terhelten, esőben, fagyban is elmenjen az edzésekre és a végletekig hajtsa magát. Ezt a sz@rburgert csak azok képesek elfogyasztani, akikben égő vágy van az iránt, amit el akarnak érni, és nem mellékesen többnyire élvezik is a kemény edzéseket.

Nem tudsz olyan célt kitűzni magad elé, amelyben ne lenne “szívás” is, ahol az utadon ne kéne jó néhány sz@rburgert elfogyasztanod. Ezért, amikor célt tűzöl magad elé, nem elég azt eldöntened, hogy minek az elérése lelkesít, hanem azt is meg kell határoznod, hogy minek az elérése lelkesít eléggé ahhoz, hogy a negatív aspektusait is elviseld hosszú távon.

Melyik cél lelkesít eléggé ahhoz, hogy a vele járó sz@rburger elfogyasztása se riasszon vissza?

  • Sikerre vágysz?
  • Gazdag akarsz lenni?
  • Családot, gyereket akarsz?
  • Szerelemre, jó párkapcsolatra vágysz?

Bármit is akarsz elérni az életedben, tudnod kell, hogy egyik út sem csak “kéjutazás”. Mindegyiken vannak göröngyök, nehézségek, fájdalmak, azaz sz@rburgerek, amiket el kell fogyasztanod. Ha ezeket nem akarod felvállalni, akkor eleve kudarcra ítélted magad. Elbuksz, mielőtt igazából belevágtál volna.

De hidd el, nem is olyan rossz az a sz@rburger, ha a lelkesedés elég erős benned!

Nekem elsősorban a szerelmüket visszaszerezni akaró emberekkel van tapasztalatom. Kapaszkodnak a ragaszkodásukba, miközben nem kevés közöttük az olyan, aki valójában már jó ideje nem akarja a kapcsolatával járó sz@rburgert megenni.

A minap is egy olyan valakivel beszéltem, aki már jó ideje azt érezte, hogy a szerelmével való viszonya nem kielégítő a számára, és már csak egy sz@rburger a közös életük. Ennek ellenére attól a pillanattól fogva, hogy a párja ki is mondta, hogy nem szereti már, és váljanak el, mintha egy sötét felhő borult volna az agyára, megfeledkezett a sz@rburgerekről, és tíz körömmel kapart azért, hogy valamilyen módon visszaállítsa a kapcsolatot. Vajon sikerülhet neki?

Természetesen minden lehetséges, de …

  • Először is el kell fújnia az agyára ereszkedett sötét felhőt, és tisztán kell látnia, hogy mit is akar valójában.
  • Be kell látnia, hogy a múlt elmúlt, és nem tudja visszahozni a szerelmük kezdetén lévő időket.
  • A kapcsolat helyreállításához tehát meg kell szeretnie a vele járó sz@rburger elfogyasztását is.

Nem ragozom tovább. A lényeg az, hogy bármit is akarunk az életünktől, csakis azt fogjuk elérni, amelynek a gondolata is képes minden nap megörvendeztetni, függetlenül attól, hogy mennyi nehézség (=sz@rburger) jár vele.

Ahogy szokták mondani: “az élet nem fenékig tejföl”. De ettől még csodálatos lehet, ha boldoggá tesz a tudat, hogy olyan tájon kell keresztül utaznunk, ahol sok gyönyörűség is vár ránk a göröngyök mellett.

Lehet, hogy nehézségek sora vár ránk, de mindenki maga választhatja meg, hogy élete történéseihez milyen a hozzáállása.
ÉRDEKEL A KÖNYV!

Ilyen dolgokról,

önmagunk megszeretéséről, a pozitív gondolkodást, optimista életszemléletre cserélésről, bizalomról, önbecsülésről és egyéb “Sorsfordító stratégiák”-ról szól a könyvem. Ajánlom figyelmedbe, ha egy kellemesebb, élhetőbb életet szeretnél magadnak, szerelemmel, boldogsággal, gazdagsággal, egészséggel, vagy bármivel, ami számodra fontos.

ÉRDEKEL A KÖNYV!