miert_nincs_penzed

Manapság rengetegen küzdenek anyagi nehézségekkel. Persze erre azt mondhatnád: azért, mert válság van. De akkor hogyan lehetséges, hogy ebben a helyzetben is akadnak olyanok, akik egyre több pénzt takarítanak be? Rájuk nem hat a válság?

gazdagHunter Milo: “Destruktív emberek” című cikke, kiválóan ábrázolja, hogy az átlag ember milyen gondolatokat táplál magában a sikeres és gazdag emberekről. És persze a “jó lelkűek” még véletlenül sem szeretnének ilyenek lenni. Gondolom, Te sem akarsz “másokon átgázoló”, “gátlástalan”, “hazug”, “intrikáló” és “másokat megfúró” emberré válni?! Inkább vállalod az anyagi nehézségeket, minthogy mások ilyennek lássanak… De vajon igazuk van?

Miért gondolják az emberek,
hogy a gazdagok, csak
a gátlástalanságuk által juthattak vagyonhoz?

Azért, mert valóban kell hozzá némi gátlástalanság!

Ha az ember szerénykedik holmi erkölcsi megfontolásokból, nem meri kinyilvánítani az igényeit még talán saját maga előtt sem, akkor nem fog kérni. Valószínűleg gyermekként azt tanulta, hogy ilyesmit nem illik tenni, meg kell várni, amíg kínálnak, még akkor is, ha kopog a szemed az éhségtől. A “jó” szülők, akik “jól nevelt” gyermekeket akarnak, azért tanítanak így, mert 1./ ők is ezt tanulták; 2./ valahol mélyen úgy érzik, hogy a kérés egyenlő a megalázkodással.

Ahhoz, hogy gazdagodj, először is meg kell tanulnod kérni, azaz kinyilvánítani az igényeidet. Ám ameddig úgy gondolod, hogy ez gátlástalanság, erkölcstelenség, vagy azzal jár, hogy ami neked van, azt másoktól veszed el, addig ezt nem fogod megtenni, mert végül is fontosabb, hogy jól érezd magad a bőrödben, azaz jó embernek érezhesd magad.

Mindenki számára ez az elsődleges cél, még ha ez nem is mindenkinél tudatos. Bármennyire is tagadják sokan, az ember önző, (mert nem tud nem az lenni!) s úgy teremti a maga kis életét, hogy az a hiteivel összhangban legyen, mert ettől jó neki, még akkor is, ha úgy hiszi hogy nem.

Remélem, ezen kijelentéseimmel kellően megmozgattam benned valamit, és kíváncsi lettél arra, hogy miért mondok ilyeneket, hogy

  • az emberek azért nem érik el a vágyott anyagi javakat, mert nem akarják kérni,

  • illetve akadnak, akik kérik, de ők meg nem képesek elfogadni, vagy hogy

  • mindannyian önzők vagyunk, mert nem tudunk nem azok lenni.

Ezek olyan igazságok, amik elsőre és csak így egy felsorolásban többnyire tiltakozást váltanak ki. Ám ha elmagyarázom, miről is szólnak, mi az okuk, és hogyan lehet másképp csinálni, akkor máris jól használható életfilozófiákká válnak, melyek közelebb visznek nem csak a kívánt gazdagsághoz, de a sikerhez, az egészséghez, a szerelemhez, avagy bármihez, amit szeretnél.

De itt és most nem csigázom tovább a kíváncsiságodat! A válaszaimat és magyarázataimat, amik egy új szemléletet mutatnak a kellemesebb élet felé, a Sorsfordító stratégiák című könyvemben fogod megtalálni.

ÉRDEKEL A KÖNYV!

 

2017-10-27T17:48:13+02:00

About the Author:

Hadházi Zsuzsanna, életszerész és mágia-teoretikus, a Sorsfordító stratégiák című könyv szerzője, aki nem elméleteket szeretne rád tukmálni, hanem segíteni akar, hogy rátalálj a saját módszereidre, melyekkel egy kellemesebb életet alakíthatsz ki magadnak és a körülötted élőknek is. Hiszen HA TE BOLDOGABB VAGY, AZZAL BOLDOGABBÁ TESZED AZOKAT IS, AKIKKEL KAPCSOLATBA KERÜLSZ.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
modal close image
modal header

Közeleg a karácsony!

Elérkezett a december, és elindult a nagy készülődés az év végi ünnepekre. Szeretettel töltsük meg ezeket a napokat, amit a legkönnyebben úgy tehetünk meg, ha szeretjük Önmagunkat!

Ebben segítek Neked az elkövetkezendő napokban, ha kinyitod az \\\”ablakokat\\\”.

default

modal header

Csodás vasárnapot!

Javaslom, szánj ma tíz percet arra, hogy tudatosan figyelj magadra, azaz meditálj.
Hogyan és miért? Azt megtudhatod, ha a képre kattintasz:

default

modal header

Gondolkozz ezen:

Vajon tökéletesnek kell lennünk ahhoz, hogy szerethetőek legyünk?

default

modal header

 

Ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, az emberi érzelmek teljes skáláját el kell fogadnunk.
AZ ÖRÖK NAPSÜTÉS CSAK SIVATAGOT TEREMT!

modal header

Fontos!

A felmerülő problémákat legjobb ÁLCÁZOTT ÁLDÁSOKnak tekinteni, és figyelni arra, hogy sose gyártsunk belőlük gondokat!

default

modal header

Szerinted igaz?

Az élet gyakran olyan, mintha
hegedűszólót játszanál egy hatalmas színházban úgy,
hogy épp közben tanulsz még csak játszani.
Ha netán nem ismerős számodra ez a játék, akkor
KATTINTS A KÉPRE!

modal header

Paradoxon?

Nem tudhatjuk mindig, hogy mi miért történik,
de azt pontosan tudhatjuk,
hogy bármi is jön, az a mi érdekünket szolgálja.

default

modal header

Jónak lenni!

Egyáltalán mi az a \”jónak lenni\”? Ki az, aki kimondhatja erről a végső szót? Ki állítja fel az irányelveket? Ki alkotja meg a szabályokat? Bizony mondom: te magad szabod meg a szabályokat. Te magad állítod fel az irányelveket, és te magad döntöd el, jól cselekedtél-e; hogy jól cselekszel-e. Te vagy az egyetlen, aki eldönti, Ki és Mi Vagy Valójában és Ki akarsz Lenni. És te vagy az egyetlen, aki megítélheti, jól cselekszel-e.

modal header

Gondold át!

Nem tudsz odamenni minden egyes emberhez, aki előítéletes veled, és nem tudod elmagyarázni neki az életedet, a döntéseidet, az érzéseid és cselekedeteid létjogosultságát. Ha ezt az utat akarod járni, az sajnos örökös kudarcra ítéltet. Ha mindig kívülről várod a megnyugtatást, a pecsétet, az elfogadást, akkor ki vagy szolgáltatva a mások visszajelzéseinek, amelyek lehetnek akár pontatlanok, egyoldalúak, beszűkültek. Ezzel szemben lehetséges szert tenni a lehető legpontosabb önismeretre, ami megvéd attól is, hogy elájulj magadtól, ha ajnároznak, vagy összeomolj, ha bántanak. Az fontos, hogy te magad legyél tisztában azzal, mit miért teszel, és ne hazudj magadnak.

 

modal header

Szeretlek!

Szeretlek. Félünk egy kicsit ettől a szótól.
Aggódunk, hogy vajon kibírjuk-e, el tudjuk-e fogadni teljes jelentőségében, meg tudunk-e nyílni neki, amikor kimondjuk vagy amikor nekünk mondja valaki.

Nincs azonban ennél szebb vallomás.
Nincsen, amely ennyire mélyen érintene
és ilyen szorosan kötne bennünket egy másik emberhez.

Alázatos ez a szó. Kicsinnyé és naggyá tesz egyidejűleg.

Mélységesen emberivé válunk általa.

modal header

Helyes út!

Onnan tudod, hogy a számodra legjobb úton jársz, hogy

– már nem hiányzik senki és semmi a múltadból;

– tele vagy pozitív gondolatokkal és érzéssel;

– mindazt, ami eddig veled történt, egy leckének látod, ami megtanított arra, hogy a jövőben máshogyan csináld;

– sérelmeidnek köszönhetően tudod már, hogy kit engedj közel magadhoz és kitől maradj távol.

default

modal header

Lehetetlen!

A lehetetlen nem tény, hanem csak vélemény.

Egy szó, amelyet a kis emberek túl sokszor mondanak,

mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni,

mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.

 

modal header

Megpróbálod?

Azzal, hogy kockázatot vállalsz és már nem takargatod az igazi énedet, hanem szereted és felvállalod magad olyannak, amilyen vagy, váratlanul kinyílik a világ, és sokkal több szeretet áramlik feléd. Rádöbbensz, hogy senki nem azt várja tőled, hogy eljátssz valamilyen szerepet, hanem azt, hogy önmagad légy, Megtapasztalod, hogy pont úgy vagy szerethető, ahogy vagy.

default

modal header

Adj és kapsz!

Csak 100 másodperc! Hallgasd meg:

modal header

Változás!

Ha már többször is próbáltál változást elérni az életedben, de mindegyre csak kudarcot vallottál, az jó eséllyel annak tudható be, hogy egy olyan viselkedésmintára próbáltál átváltani, ami összeegyeztethetetlennek bizonyult az önmagadról alkotott hiedelmeiddel. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban vihess végre mélyreható változtatásokat az életminőségedben, az önmagadról alkotott gondolataidat kell megváltoztatnod vagy kibővítened.

default